Η Εταιρεία Κόριβος

Πιτσινέλης Σπύρος

Εμπόριο οπορωλαχανικών και ειδών παντοπωλείου.

Προϊόντα

ΚΟΡΙΒΟΣ

Η Εταιρία μας “KORIVOS FOOD” είναι Εμπορική και Εξαγωγική Ελληνική Εταιρία, και ασχολείται με την συγκέντρωση, επεξεργασία, τυποποίηση και διάθεση Ελληνικών Προιόντων. Όραμα μας και στόχος της Εταιρίας είναι να παράγει πάντα προϊόντα αρίστης ποιότητας για το καταναλωτικό κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στόχος μας είναι η καινοτομία, κατακτώντας τις αγορές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό επαναφέροντας τις Ελληνικές Παραδοσιακές γεύσεις. Οι δραστηριότητα μας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό έχει αποκτήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες μας, δίνοντας μας την δυνατότητα να παρουσιάσουμε μια διαφορετική εικόνα των Ελληνικών Προϊόντων.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:

  • Εξαγωγές και εσωτερική διάθεση τυποποιημένων υψηλής ποιότητας φρέσκων φρούτων και λαχανικών
  • Τυποποίηση Εμπορία και Εξαγωγές έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου και βρώσιμης Ελιάς
Δραστηριοποιούμαστε στον τομέα τυποποίησης και εμπορίας έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου Π.Ο.Π. (Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης ) απο την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και την Κρήτη. Συσκευάζουμε όλα τα προϊόντα βρώσιμης Ελιάς (πράσινες, Καλαμών, μαύρες, Αμφίσσης, ξανθιές, Θρούμπες κ.α.) , και σε διάφορες μορφές (καρπός ολόκληρος, εκπυρηνωμένος, σε ροδέλες, Θρούμπες , γεμιστές κ.α.). Η μέθοδος συντήρησεις  “άλμη” (αλάτι – νερό) απο τις πιο παραδοσιακές μεθόδους στην συντήρηση τροφίμων.
  • Σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 22000:2005
  • Σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων HACCP
  • Ελληνική προέλευση (EL 043)

Λίγα λόγια για τον Κόροιβο!

Ο Κόροιβος ο ολυμπιονίκης ήταν ένας ταπεινός φούρναρης και αθλητής από την Ήλιδα, που κέρδισε τον αγώνα δρόμου ενός σταδίου στους πρώτους καταγεγραμμένους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 776 π.Χ.. Ο αγώνας αυτός αποτελούσε το μοναδικό αγώνισμα στίβου στις πρώτες 13 Ολυμπιάδες και ο Κόροιβος υπήρξε ο πρώτος καταγεγραμμένος ολυμπιονίκης. Ο τάφος του βρισκόταν στα σύνορα της Ήλιδας και πάνω του υπήρχε επιγραφή αναφερόμενη στη νίκη του αυτή.Τάφος που έχει ανασκαφεί, κοντά στην συμβολή Αλφειού και Ερύμανθου νότια του χωριού Άσπρα Σπίτια, εικάζεται ότι ήταν ο τάφος του Κοροίβου. Ο Κόροιβος αυτός ταυτίζεται κάποτε με τον Κόροιβο τον ήρωα, πρόσωπο της ελληνικής μυθολογίας. Ο απλός αγώνας δρόμου, το «στάδιον» ήταν το πρώτο αγώνισμα που καθιερώθηκε. Μέχρι τους 15ους Ολυμπιακούς αγώνες οι αθλητές που έπαιρναν μέρος φορούσαν μια μικρή ποδιά, ενώ αργότερα αγωνίζονταν εντελώς γυμνοί έμπνευση του Όρσιππου από τα Μέγαρα νικητή των 15ων Ολυμπιακών Αγώνων( 720πχ), επιδεικνύοντας την επίδοσή τους στο πολεμικό βάδισμα και τρέξιμο. Τέρμα ήταν το σημείο που βρίσκονταν το βραβείο, ενώ οι θεατές στέκονταν δεξιά και αριστερά κατά μήκος της αμμώδους διαδρομής που είχε μήκος εξακοσίων Ολυμπιακών ποδιών (περ. 192 μέτρα). Οι αθλητές ανταγωνίζονταν σε ομάδες τεσσάρων. Οι επί μέρους νικητές ανταγωνίζονταν μεταξύ τους, επίσης σε ομάδες τεσσάρων. Μέρος της αγωγής των νέων ήταν η συνεχής εξάσκηση στον δρόμο που ελάμβανε χώρα στο «ξυστό» ή στην «παραδρομίδα» του γυμνασίου, σε έναν δηλαδή μακρό διάδρομο ο οποίος ήταν χωρίς ανωμαλίες, λείος (ξυστός) και αρκετά φαρδύς για να χωρά σειρά αθλουμένων νέων. Ως τη 13η Ολυμπιάδα (728 π. Χ.) το στάδιο ήταν το μοναδικό αγώνισμα στην Ολυμπία. Η σημασία του ήταν τόσο μεγάλη ώστε η εκάστοτε Ολυμπιάδα ελάμβανε την ονομασία της από τον νικητή σταδιοδρόμο. Ετσι, π.χ., ο Κόροιβος, ο πρώτος σταδιονίκης από την Ηλιδα, χάρισε το όνομά του στην πρώτη Ολυμπιάδα το 776 π.Χ. (Κοροιβιάς). Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ηρακλής ­ πρόγονος του γενάρχη των Ηλείων ­ ήταν ο πρώτος που συνέλαβε την ιδέα του αγωνίσματος της ταχύτητας δρόμου. Ο ίδιος όρισε το μήκος του σταδίου στην Ολυμπία σε 600 πόδια, έβαλε τους αδελφούς του, τους Κουρήτες, να συναγωνισθούν και στεφάνωσε τον νικητή με κλαδί αγριελιάς. Η παράδοση αυτή φυσικά οδηγεί στον Ιδαίο Ηρακλή της Κρήτης αφού αδέλφια του είναι οι Κούρητες και χαρακτηρίζει την αρχαιότητα του αθλήματος στην προϊστορική εποχή. Ο Ομηρος (Ιλ. Ψ 740 κ.εξ.) αναφέρει το αγώνισμα του δρόμου ανάμεσα στους αγώνες που διεξήγαγαν οι Αχαιοί και στους οποίους νικητής αναδείχθηκε ο Οδυσσέας. Στο πέρασμα των αιώνων πολλά στοιχεία ξεχάστηκαν, όχι όμως και ο τεράστιος Ολυμπιονίκης Κόροιβος ο οποίος αποτέλεσε έμπνευση αθλητικού ιδεώδες σε πολλά σωματεία με μεγαλύτερο παράδειγμα ο Ολυμπιακός Πειραιώς που στο εμβλημά του απεικονίζεται ο Κόροιβος έμπνευσης ενός εκ των ιδρυτών του, του αεροπόρου ήρωα Νότη Καμπέρου