Συστατικά

  • 2 φιλέτα σολομού περίπου 250γρ το καθένα
  • 2 κούπες φράουλες, και μούρα ανάμεικτα (βατόμουρα, μύρτιλλα, κράνμπερι κλπ)
  • 1/2 κούπα κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βαλσαμικό ξύδι
  • 1/2 κιλό μπρόκολα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και τα τοποθετούμε στο φούρνο στου 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 – 25 λεπτά.

Παράλληλα βάζουμε το μπρόκολο να βράσει σε μια κατσαρόλα και σε τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε τα φρούτα με το κρασί.

Μόλις τα φρούτα αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε τη ζάχαρη και το βαλσαμικό ξύδι, αλάτι και πιπέρι. Πιέζουμε ελαφρώς τα φρούτα και βράζουμε μέχρι να πυκνώσει το μείγμα και να γίνει σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και δοκιμάζουμε προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Η σάλτσα θα είναι γλυκόξινη.

Στραγγίζουμε τα μπρόκολα, προσθέτουμε αλατοπίπερο, λεμόνι ή / και λάδι.

Σερβίρουμε όταν είναι όλα ζεστά.